Al meer dan 35 jaar stelt ZyLAB bedrijven, overheidsinstanties en advocaten over de hele wereld in staat om slimme beslissingen te nemen, gebaseerd op harde feiten, binnen hun SaaS applicatie.
De webapplicatie dient zich als een service, ook wel genaamd als een SaaS applicatie. De softwaretoepassing wordt geleverd via het internet. En zal dan ook alleen toegankelijk zijn via een web-browser. Dit was voorheen alleen toegankelijk d.m.v. web plugin genaamd ‘Microsoft Silverlight’ wat alleen beschikbaar was voor één specifieke browser genaamd Microsoft Internet Explorer.
We hebben toen als team besloten dat we hiervan af willen stappen, en tevens voor een meer toegangelijke oplossing hebben gekozen, zodat onze toekomstige applicatie niet alleen maar voor één browser maar voor alle browsers toegankelijk is. Dit gaf mij meer vrijheid om de gehele User interface goed in kaart te brengen om zo de transitie van het oude ‘User Interface’ naar een geheel nieuw ‘User Interface’ te ontwerpen.
Het doel van de webapplicatie is om gebruikers zo snel mogelijk relevante data te vinden, reviewen, analyseren en tot slot te produceren binnen hun Use Case. Door te zorgen voor een intuïtieve User interface kan de gebruiker meteen beginnen met het uploaden van grote bestanden om daarna te beginnen aan het reviewen van de geüpload data.
Ik heb tevens elke feature in kaart gebracht zodat ik een duidelijk overzicht voor mezelf had om te kunnen beginnen aan converteren naar een nieuw gebruikersinterface. Dit was een lange lijst met hele gecompliceerde en ongecompliceerde features waarbij hier nauwkeurig gekeken moest worden naar de Usability maar ook naar het aantal kliks van bepaalde onderdelen van de webapplicatie.
De belangrijkste features waar we aan hebben gewerkt zijn:
Of het nou een website, mobile applicatie of een web-applicatie is, het begint altijd bij de navigatie hoe komt de gebruiker waar hij/zij moet zijn en hoe zorg je ervoor dat de gebruiker dit makkelijk onthoudt voor de volgende keer dat die inlogt binnen de web-applicatie. Je raad het al ik ben dus eerst begonnen met het herinrichten van de hoofd navigatie. Dit was voorheen een labyrinth aan links verdeeld over allerlei plekken binnen de ouwe User interface. Vandaar dat ik altijd bleef kijken naar de 3 woorden, simpel, herkenning, consistensie.
Aangezien de webapplicatie verdeeld waren over meerdere pagina’s moest de webapplicatie wel als één geheel dienen, waardoor de webapplicatie als een SaaS solution word gepresenteerd. Dit gaf de teams de mogelijkheid om te werken aan verschillende features binnen de gehele SaaS solution.
Tot slot is het product nog steeds in ontwikkeling en houden wij ons bezig met het ontwikkelen van nieuwe innoverende features, om zo het eindresultaat sneller en accurater te kunnen vinden.
We horen graag meer over uw product. Laten we praten en uw geweldige idee in iets nog groters veranderen
Welkom op onze website.
Vraag ons alles wat u wilt, of stuur een e-mail
Powered by WhatsApp Chat